marți, 28 noiembrie 2017

Rezumat de noiembrie

De prin piata adunate...

Un strop de toamna si in casa.

Provizii :)

Drum de noiembrie...

Gutui la fereastra..

Caldura, cea din cana, cea de la paturica de lana, cea din calorifere. In noiembrie am consumat multa caldura :)))

Seara de toamna afara, seara de toamna si in casa...
Planificare :)

Pentru mine noiembrie a fost o luna frumoasa, creativa, dulce, plina de arome, colorata, ce-i drept cu zile mai scurte si seri mai  lungi decat eram obisnuita : ).
In micul si modestul nostru apartament, luna aceasta ne-au pasit pragul multi prieteni dragi.
In noiembrie am sarbatorit Sfinti Arhangheli Mihail si Gavriil, urmeaza acum l-a sfarsit de luna Sf. Apostol Andrei. Si tot in aceasta luna am intrat in postul Nasterii Domnului, un post al bucuriei. O perioada potrivita pentru mers mai des la biserica, potrivita pentru discutii mai de suflet cu parintele duhovnic, o perioada de curatire sufleteasca si trupeasca, fiecare dupa puterile lui.

Luna aceasta am citit (si inca mai citesc) aceleasi carti: "Cuviosul Siluan Athonitul" de Arhimandrit Sofronie si "Dragostea in vremea holerei" de Gabriel Garcia Marqez. Am deviat putin de la lecturile mele din cauza altei carti, "Cele cinci limbaje ale iubirii" primita in dar de la o pretena. Nu am putut sa rezist tentatiei si am rasfoit-o, ba chiar i-am citit cu voce tare si sotului :))) M-am regasit in acel limbaj al darurilor, conform cartii eu ma simt iubita cand primesc daruri (sa nu credeti ca sunt materialista cum zice in gluma sotul meu :))) in carte este explicat foarte frumos acest limbaj al darurilor, cine e interesat poate sa arunce un ochi peste ea), iar sotul meu are limbajul iubirii bazat pe servicii. El se simte iubit cand i se fac anumite servicii, cad ii calc camasile si tricourile, cand ii dau cu crema pantofii, cand ii pregatesc masa... Deci daca el imi face daruri iar eu stiu sa ii fac serviciile mai sus mentionate, fiecare se simte iubit, ce simplu e dupa carte :))) 

Acum ma duc cu gandul la bradutul impodobit, la colinde, la minunea Craciunului...

Ne apropiem usor, usor de sfarsitul anului 2017. In urmatoarea perioada chiar intentionez sa fac un bilant serios al anului care a trecut, daca reusesc o sa imi astern gandurile si aici pe blog. 

Un sfarsit de toamna minunat va doresc, ne auzim in decembrie, cu planuri de pregatiri pentru Craiun si cu fragmente duhovnicesti din cartile citite de mine...

Un comentariu: