marți, 10 ianuarie 2017

Rutinile care salveaza!

Dimineata mea :)

Incep fiecare zi la ora 5.00 dimineata.
Fac asta inca din facultate. Aceasta deprindere are o multime de beneficii, pe langa faptul ca prind rasaritul,  orele de dimineata reprezinta un timp doar pentru mine. Sansele de a fi intrerupta sau distrasa sunt foarte mici, spre nule. Mintea este odihnita dupa somn, foarte receptiva la inforamtiile noi, retine si asimileaza destul de bine. De aceea in orele matinale eu am ales sa citesc, incep cu rugaciunea de dimineata si inchei cu cateva pagini dintr-o carte si un ceai cald.
Pe la ora 6.00 sunt gata sa trec cu spor si indrazneala la treburile casnice care incep cu rutina din baie. Aceasta consta in sters oglinda, curatat chiuveta si WC-ul. Facand asta in mod regulat baia se pastreaza curata.

Imagine preluata. www.pinterest.com

Rutina de seara o dedic bucatariei, ea incepe dupa ce vasele sunt spalate si aranjate la locul lorLa fel ca si in cazul baii, ma focusez pe zonele si suprafetele cele mai solicitate pe parcursul zilei. Curat aragazul, chiuveta, sterg usa la frigider, sterg blatul, matur si dau cu mopul. Poate par pre multe activitati pentru o rutina, dar daca vasele sunt deja la locul lor si am la indamana produsele de curatat, totul se petrece repede. Aceasta rutina ma ajuta sa intretin bucataria curata. Cand curateniea mea detailata ajuge si in zona bucatariei, nu mai e nevoie sa pierd timpul cu aceste treburi, astfel imi permit sa ma orientez spre revizuirea dulapioarelor cu condimente, spalat perdeaua, curatat hota, sau orice mi se pare urgente si importante in bucatarie. Frigiderul este in atentia mea in fiecare vineri seara, inainte de weekend cand stocul de produse este pe final si urmeaza sa fie iar aprovizionat cu produse pentru urmatoarea saptamana. Deci vineri mai adaug la rutina mea de seara si curatarea frigiderului.

Imagine preluata. www.pinterest.com

Mi s-a parut important sa imi formez niste obiceiuri de felul asta. Trezitul de dimineata il aveam si inainte, dar rutinile din baie si bucatarie le-am implementat de curand si sunt foarte multumita. 






8 comentarii:

  1. Te rog sa-mi spui cum ai reusit obiceiul de a te trezi la 5 dimineata. Sa spun Ajutor, vreau si eu da'nu pot!?

    RăspundețiȘtergere
  2. P.s. ma bucur enorm ca mi-ai lasat comentul pe blogul meu si ne-am intalnit!!!! Doamne, ce ratam daca nu!!!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Reteta pentru trezitul la 5.00 :) ? Cred ca prima e motivatia, iar cand te lasa si ea, vine in ajutor cafeluta:) E multa liniste la ora 5, nu doar prin faptul ca masinile nu circula, dar si pentru ca multi dorm la ora asta, ceea ce inseamna ca nu fac "zgomot" prin gadnurile, prin cuvintele si starile lor de spirit.
    Si eu ma bucur de intilnirea noastra! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ce blog frumos!bine ai venit in blogosfera!si ce obicei bun, trezitul la 5!la ce ora te culci?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine te-am gasit, Irina :) Multumesc pentru vizita! Ora mea de somn e fixata pe la 22.00 , cu exceptia vacantelor si a zilelor cand suntem invitati la nunti sau botezuri.

      Ștergere
  5. Ce printables faine :)

    Se zice ca rutina te incorseteaza si face viata banala. Mie mi se pare ca rutina imi da tocmai libertatea de a fi creativa - imi elibereaza mintea de nevoia de a lua decizii mici si multe pe parcursul unei zile

    RăspundețiȘtergere
  6. :) si eu simt la fel Ligia, ce bine ai spus-o tu, acum stiu de ce imi plac rutinile, chiar simt ca imi elibereaza minte. Multumesc pentru vizita!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mulțumesc pentru tot ce postezi ,ești o sursa de inspirație foarte buna!

    RăspundețiȘtergere