vineri, 12 ianuarie 2018

Bun gasit in 2018


Dupa mai multe zile in care am mers la somn si dupa ora 2 noaptea, dupa ce am strans tot, dupa mai multe zile in care am tot facut pregatiri, ba tort, ba cate ceva la cuptor. Dupa mai multe seri in care au tot venit prieteni pe la noi,  am reusit intr-un final, sa-mi definesc si eu, scopurile si dorintele mele pentru anul 2018. La noi spiritul de sarbatoare a durat ceva pentru ca sotul meu poarta numele de Ionut si noi evident, dupa Craciun si Revelion am continuat sa sarbatorim tot chemand prieteni pe la noi, in mai multe ture chiar. Fiind apartamentul micut, nu ne-am riscat sa chemam mai mult de 8 odata. Mi-a fost drag sa fim multi, sa stam la masa si sa povestim. Perioada sarbatorilor este singura in care putem sa ne mobilizam si sa ne vedem cu totii, asa in timpul anului ritmul e destul de alert.
Acum ca sarbatorile au trecut, paharele frumoase (care le pastrez pentru oaspeti) le-am strant deja, tacamurile acelea sclipitoare primite de la mama (care tot pentru ocazii speciale sunt) le-am pus si pe ele la locul lor. Mixerul e in cutie (sper sa intre intr-o pauza de luni bune) iar tavitele stau curate in dulap. A mai ramas de curatat mai minutios cuptorul pentru ca a fost suprasolicitat perioada asta. 

Acum o sa trec la dorintele mele pentru noul an, care zic eu ca sunt destul de modeste, si realizabile...

- Vreau o gospodarie organizata, da…asta vreau in 2018, o gospodarie bine pusa la punct. Este un aspect foarte important pentru mine. Sa conduci o gospodarie nu e usor, chiar daca treburile casnice par plictisitoare, ele sunt detalii care fac parte din existenta noasta si chiar nu pot fi evitate. Majoritatea dintre noi trebuie sa lucreze, sa gateasca, sa faca cumparaturi, sa aiba grija de casa, sa gestioneze banii. Este suficient sa incetam sa facem unul dintre aceste lucruri si vom ramane in urma, acest lucru influentand toate celelalte aspect legate de administrarea casei. Astfel, aceasta acumulare de lucruri marunte ne face sa simtim ca nu ne putem tine sub control existenta.

- Vreau un echilibru intre timpul perecut la job si cel dedicate familiei si ingrijirii casei. Cand sunt acasa simt un fel de fericire, simt ca aici este locul meu.

- Sa ma tin de obiceiurile bune, si sa le mai imbunatatesc pe alocuri. Obiceiurile sunt acele cateva actiuni care imi asigura confortul unei zine productive :)

Am ales asa putine, pentru ca stiu ca acestea depind intru totul de mine, as avea si aletele, dar ce folos sa ma consum dorindu-mi acele lucruri cand stiu ca nu sunt in puterile mele.
Iar cuvantul anului 2018, l-as alege RESEMNAREA. Anul trenuc m-am surprins in multe situatii in care mi-ar fi prins bine sa ma resemnez cu lucrurile asa cum sunt, chiar daca nu imi plac, chiar daca nu sunt deacord, mi-ar fi prins bine sa accept si sa ma impac cu toate, asta mi-ar fi dat o oarecare liniste. De accea aleg acest cuvatn Resemnare, sau Acceptare, impacare cu toate, depinde cum va place. Toate au un scop, si toate se intimla pentru noi.

"Daca acum s-ar face un intuneric bezna, fara nici o lumanare,
fara nici o lampa sau bec.
In timpul asta o mana binefacatoare vine si pune o lumanare aici in mijlocul nostru.
Toti s-ar bucura ca a aparut o zare de lumina.
Dar lumanarea asta care sta aici, pusa in slujba tuturor, vorbeste?
Nu vorbeste! Tace, dar face doua lucruri in folosul tuturor.
Ea se jertfeste si lumineaza.

Taci tu, sa vorbeasca lucrurile tale!"

As vrea in 2018 sa invat sa fiu ca o lumanare :)

Un an bun si rodnic va doresc!

11 comentarii:

  1. Imi place ce ai scris si iti doresc sa reusesti ce ti-ai propus pentru anul 2018 si chiar mai mult.Acest citat scris aici de tine arata intr-adevar ca pentru linistea noastra interioara ar trebui sa fim mai intelepti in unele momente grele ale vietii noastre si sa realizam ca nu ne ajuta cu nimic sa ne revoltam ci trebuie sa acceptam sa ne adaptam noii situatii si sa mergem mai departe.Te citesc cu placere si iti doresc sa reusesti sa pastrezi ordinea asa cum iti doresti.
    P.S.(iubesc ordinea si eu ,imi da un sentiment de multumire si siguranta)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa reusesc, multumesc pentru urari. Intr-adevar, citatul este pe sufletul meu, ma bucur ca te-ai regasit si tu in acste cuvinte. La multi ani!
      Imi este drag sa stiu ca citesti blogul meu, sper sa gasesti ceva util aici :) Imbratisari.

      Ștergere
  2. Haosul din gospodaria mea parca m-a inghitit si pe mine. Trebuie sa na adun neaparat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noul an e un motiv in plus sa iti faci planuri in sensul asta draga Laura:) Mult spor iti doresc!

      Ștergere
  3. Cat de frumoase randuri..
    Un an minunat sa ai.
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  4. Succes in organizare...un an cu realizari pe placul tau...si multa fericire in caminul vostru. La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Ramona, la fel va doresc si eu voua. La multi ani!

      Ștergere
  5. Un an minunat iti doresc cu multe realizari!Esti foarte organizata si sunt sigura ca tot ce ti-ai propus vei putea aplica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un an minunat si tie draga Carmen! Chiar imi doresc sa reusesc tot ce mi-am propus :)

      Ștergere
  6. La multi ani! Multumesc, la fel si tie Luiza :)

    RăspundețiȘtergere