duminică, 4 noiembrie 2018

Caminul meu un colt de rai (5)


Luna octombrie am fost o adevarata "nomada", asta cred ca s-a vazut si pe blog :) Provocarea luniiinitiata de Irina,  la care mi-a facut mare placere sa particip, a fost sa facem un colt de rai din caminul nostru, si asta dupa parerea mea presupune sa stai mai mult pe-acasa, sa te implici in treburile gospodaresti, sa te ocupi  de toate aspectele legate de casa, dar si de tine ca femeie, pentru ca noi, femeile suntem sufletul casei :D

Exact in momentul in care imi faceam planuri, parca inadins se anuntau diferite plecari, unele de weekend, altele mai de o saptamana, dar una peste alta eu zic ca am reusit sa fac acel colt de rai din micutul nostru apartament. A fost o luna foarte diversificata, colorata, interesanta, plina de provocari dar si cu multe ocazii in care a trebuit sa spun catre celalalt "Iarta-ma", o luna in care am urat cu bucurie de multe ori "La multi ani!",pentru ca s-au adunat multe aniversari. Si cel mai mult m-a bucurat ca in octomrbie m-am revazut cu multi oameni dragi, revederi care pot sa zic ca sunt ultimele pe anul acesta.


Toamna aceasta a fost deosebita, cu temperaturi placute, cu un aspect coloristic nemaipomenit dar si cu o serie de schimbari in aproape toate aspectele vietii noastre, ziua s-a micsorat, lumina nu mai este la fel de puterinca. In urmatorele saptamna cred ca vor scadea temperaturil si ne vom retrage spre casa tot mai devreme. 

In aceasta saptamana a trebuit sa ne rasfatam in fiecare zi cu ceva. Eu am incercat sa ma rasfat cu lucruri mici, un ceai cald si o pagina dintr-o carte, aceasta combinatie este ca un balsam pentru sufletul meu. M-am rasfatat cu o felie de paine un unt si gem, desertul meu preferat, rassfat simplu si la indamana oricui. Chiar am incercat sa le iau ca momente de rasfat toate lucrurile mici de fiecare zi care imi aduc bucurie.


Si uite asa am ajuns si in luna noiembrie. In ultimele zile ale lunii octombrie am reusit sa pun la punct si planificare pentru noiembrie, sper sa reusesc tot ce mi-am propus.



MACES, ceaiul meu preferat in sezonul de toamna, ieftin si bun:D Cu un gust dulce-acrisor si cu o culoare foarte plecuta. Eu il las la infuzat vre-o 6 ore (peste noapte), este foarte aromat, recunosc ca imi si place varianta mai concentrata :)



"Daca un gand care-ti vine, o pornire, o traire, ramane si sporeste dupa ce-l amesteci cu rugaciunea, inseamna ca e de la Dumnezeu! Daca un gand, o pornire, o dorinta, o lucrare nu sporeste ci dimpotriva, dispare si se tulbura si nu poti nicicum sa legi rugaciunea de acel gand, inseamna ca nu e de la Dumnezeu!" Pr. Ciprian




Un noiembrie minunat sa aveti!

10 comentarii:

  1. Foarte intetesanta planificarea. De unde facem si noi rost de ea?
    Un noiembrie linistit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un noiembrie minunat si tie Ancuta :) Planificarea am facut-o eu, adaptata obiceiurilor mele si ritumului meu de viata.

      Ștergere
    2. Vai, ce talentata esti!!! Foarte practica!

      Ștergere
    3. multumesc, e practica doar cand respect ce e acolo :D

      Ștergere
  2. azi o sa scriu si eu cum m- am rasfatat saptamana asta 😊.Ma bucur ca ti- a placut provocarea si multumesc ca ai participat!
    Imi place mult cuvantul parintelui Ciprian, l- am notat si eu😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-a placut cuvantul parintelui, la randul meu l-am primit de la altcineva. Eu iti multumec pentru provocare!

      Ștergere
  3. Este minunata postarea ta.Imi aduce atata caldura.Paine cu unt si gem..numai asta mancam cand eram copil...si cu ceai bineinteles..de menta mi se parea mie ca se potriveste cu orice dulceata sau gem.Imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca am reusit sa-ti transmit cadura, asta era si scopul :) Eu ador painea cu unt si gem si ceai pe langa, daaa...de mult nu am incercat combinatia cu ceai de menta, mi-ai dat o idee :D Imbratisar!

      Ștergere