joi, 27 octombrie 2022

Electrocasnicele și timpul unei mamici

 


Ca orice mamica, sunt în cautare de soluții pentru ca timpul petrecut cu fetița mea sa fie cât mai plăcut nu doar pentru ea, dar și pentru mine. Dacă ieșim afara sa ne jucam natura, ea este mega încântată iar eu cu gândul ca am atâtea de făcut prin casă nu prea mă simt confortabil, de aceea am găsit o mică soluție care îmi da oarecum o stare de bine. 

Toate aparatele pe care le avem le pun sa lucreze noaptea. Lucrurile stau în felul următor, după ce adoarme bebelina

Pornesc mașina de vase cu toate cele adunate de peste zi, dimineața găsesc vasele curate.



Pornesc mașina automata de făcut paine, cu toate ingredientele necesare, folosesc pornire întârziată astfel încât dimineața sa scot pâinica gata făcută.



Pornesc masina de spălată rufe, la fel cu pornire întârziată, își începe activitatea pe la 3 dimineața, iar eu când ma trezesc găsesc rufele spălate si le mut repede în uscător.



Pornesc slowcookerul cu ceva de mâncare pentru a doua zi, fie un orez cu lapte pentru mic dejun, fie un rasol de vita, un pui de țara, fasole, orice necesita o fierbere mai îndelungată, totul se va găti cât eu o sa dorm, fără supravegherea mea, fără riscul ca se va arde. Dimineața găsesc totul gata, și știu asta cand pe la 4 dimineața cand se trezeste bebelina pentru încă o porție de laptic ne vin arome in dormitor, de vanilie sau de pui gata făcut :)))



Pornesc aspiratorul roboțel, după ce strang jucăriile, eliberez podeaua si las ușile deschise in toate camerele ca sa aibă acces peste tot. Este cea mai geniala inventie! Aici unde ne-am mutat, avem casa doar pe parter, fără nici un prag si Roboțelul își face treaba de minune. Îl pornesc după ce ma urc in pat, si adorm pe fundalul zgomotului scos de el, ador fraza “Starting to clean!” Dimineața găsesc curat pe jos.




Când ma trezesc am:
Vase curate
Aspirat și spălat pe jos
Ceva de mâncare gata făcut
Pâinica coaptă
Rufe spălate, gata de uscat

În felul aceste reușesc să-mi reduc puțin din grijile și activitățile casnice.
As vrea sa ajung la performanța în care somnul de prânz al fetiței sa fie timpul meu in care fac ceva pentru suflet, înainte sa aplic aceasta strategie de a pune totul în funcțiune noaptea încercam sa le fac in timpul zilei, in special in orele de somn al fetiței, nu apucam bine sa fac o treaba ca se și trezea bebelina, acum e mai organizata treaba și e mai bine pentru mine.
Dacă mai știți vreun electricasnic care ar face treaba in locul meu, aștept să-mi scrieți într-un comentariu, va voi fi foooarte recunoscătoare.


2 comentarii:

  1. Am de câteva luni un grătar electric care mă salvează de foarte multe ori. Îl recomand cu drag. Eu am ales Tefal Optigrill XL, în maxim 10 minute își face treaba.

    Spor în toate și creștere frumoasă și luminoasă micuței. 🌺🌸

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți multumesc din suflet! “In maxim 10 minute își face treaba” asta îmi place cum suna.

      Ștergere