sâmbătă, 19 octombrie 2024

Căminul meu, un colț de rai (3)


În saptamana 3 din provocarea lunii octombrie “Căminul meu un colț de rai” am reușit să mă conectez,  sa citesc mai mult decât de obicei, să ascult ceva pentru suflet în timp ce conduc spre școală, să meditez seara după ce adoarme fetița, sa stau în liniște și să mă gândesc la strategii pentru simplificarea vieții.
Săptămâna aceasta am continuat si cu debarasarea locuinței, am avut mai tot timpul portbagajul mașinii plin cu tot felul de plase și lucrușoare de donat. M-am simțit ca un curier :)) dar în același timp bucuroasă și din ce în ce mai liberă de povara lucrurilor adunate.

Vremea a fost potrivită să grădinăresc, am plantat câteva parcele de trifoi, alte plantute care tolerează umbra, o clematita, am mai completat golurile de gazon. Îmi doresc foarte mult un palmier, dar deocamdată studiez și mă gândesc dacă ar fi o alegere bună pentru grădina noastră. Parcelele cu legume sunt lăsate în paragină, o să mă ocup de ele în vacanța de toamnă, cu toate acestea se mai găsesc roșii bune de ciugulit, aromate și coapte, cu acel gust de toamnă inconfundabil.







Ca o recompensa a săptămânii, vine weekendul, pentru care mă pregătesc ca pentru o sărbătoare, 2 zile în care petrecem timp împreună de la trezire până seara la culcare, 2 zile în care îmi văd grădina de la primele raze ale dimineții până  la lumina de apus a soarelui,  știți ca arată diferit, umbra nucului se deplasează pe tot parcursul zilei și îmi place să o urmăresc . Încep pregătirile de joi, zi de tuns gazonul și greblat frunze, iar vineri la prânz fac o aprovizionare serioasă, cumpăr cele necesare ca să nu mai plecăm de-a acasă și să avem tot felul de bunătăți la masă în cele 2 zile de odihna :) Tot vineri seară fac mici pregătiri culinare iar sâmbătă nu lenevim, ne trezim dimineața și după micul dejun ieșim afară în curte, unde ne jucăm, grădinărim si stăm la soare.
Am reluat plimbările de seară cu fetița mea, îmi place să văd casele pe înserat, unii vecini au început să facă focul în sobe, miroase a fum și a toamna. Și noi am pornit centrala, în casă este cald și bine. 





Un comentariu:

  1. Săptămâna aceasta a fost o zi mai agitata pentru mine!
    Am făcut compot de gutui și am debarasat niște haine!
    Am etichetat in dulap raftul copiilor cu numele lor că luna viitoare când voi naște și va fi soacra mea cu fetele acasă să știe unde și care cui aparțin hainele cu toate că cea mare știe care îi sunt hainele ei și ale surorii!
    Mai am câteva lucruri de pus la punct până nasc dar încet încet le voi pregăti cum trebuie!
    M-am ocupat și de gradină ,am scos roșii însă am lăsat câțiva ardei iuți care încă au rod, vinetele trebuie sa le scoată soțul deoarece se scot greu și nu doresc sa fac vreo prostie cu bebe din burtica!
    Săptămâna ce vine este săptămâna altfel la noi la școală așa că presimt că va fi o săptămână cu cu multe activități și agitație!

    RăspundețiȘtergere