joi, 1 august 2024

Rutina cea salvatoare

 Imi place sa ma trezesc într-o casa curată. Am spor intreaga zi când in jurul meu este ordine. Ziua bună se cunoaște de dimineață.

Ca sa primesc această satisfacție urmez cu rigurozitate câțiva pași care îmi asigură rezultatul dorit. De-a lungul timpului am încercat mai multe strategii, cea de acum este ideală pentru mine în acest moment al vieții. Anul trecut aceste rutine m-au ajutat să rămân pe linie de plutire ce ține de casă , ordine și curățenie.

Am mai scris despre această rutină, de atunci urmesz acești pași, semn ca e o rutină funcțională care dă rezultate. Rutina de seara începe după ce adoarme fetița. 

1. Duc gunoiul din toată casa, fac asta în fiecare seară, fără excepții, mult, puțin, îl scot din casă! Dimineata voi găsi coșurile curate și debarasate.


2. Pornesc aspiratorul roboțel, dar înainte ridic scaunele, și orice alt obiect de care s-ar putea împiedica. Nu aspiră în prifunzime, dar dacă îl pun în fiecare seară, este ca și cum aș fi dat cu mătura, pentru întreținere este perfect. Dimineață voi găsi gresia curată, măturată, numai bună de a o curăța cu mopul.


3. Pornesc mașina de vase, este arhiplină cu vasele adunate de peste zi. Dimineața le voi găsi curate, gata de pus la loc.

4. Programez mașina de făcut paine, dimineața o voi găsi coaptă. Până să luăm micul dejun, pâinică se răcorește și este perfectă pentru a fi mâncată, coaja crocantă și miezul pufos.

5. Programez mașina de spălat rufe, dimineața le voi găsi curate, numai bune de pus la uscat afară, ca e cald. La prânz le voi lua uscate.

6. Dimineața, când mă trezesc la 5.00, dau neapărat cu mopul cu abur pe toată suprafața aspirată de cu seara, deseori se întâmplă să intrăm încălțați, de aceea încerc măcar dimineața să o văd impecabilă.


 

Voi aveti rutine, seara sau dimineața? 


3 comentarii:

  1. eu nu mai am nici o rutina.Cu 3 copii adolescenti si unul mic, cu programele noastre diferite, curatenia nu mai tine nici 5 minute, parca mereu sunt toate cu fundul in sus.Aveam mai multa curatenie si rutina cand erau copiii mici

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, mi-a placut sa citesc despre rutina ta. Eu realizez punctele 2 si 3 , spalat pe jos la 2 zille, spalat la masina doar uneori programez, gunoiul merge doar cand e cazul deoarece separ totul si e prea putin sa duc zilnic, iar gunoiul compostabil iese chiar de mai multe ori pe zi. Paine fac o data pe saptamana 2 mici, le feliez si le tin in congelator, am inteles ca asa este mai sanatos dpdv glucidic. Din rutina mea de seara face parte sa ma ocup de pisici, rezolv litierele, adaug boabe si apa , schimb apa pentru rate sa fie proaspata dimineata cand le dau drumul. 😊❤️

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai așteptăm astfel de articole.Mie uneori îmi iese sa mă trezesc la 5 uneori nu așa că nu mereu fac același lucru dimineața însă mă străduiesc să le fac chiar dacă mă trezesc mai târziu,însă am observat că dacă nu îmi iese cum îmi propun la rutina zilnica mă întristez și numai îmi iese nimic în ziua respectivă așa că atunci când mă trezesc le iau casa cum vin !

    RăspundețiȘtergere